Medior Arbeidshygiënist

Cosanta BV is een jonge organisatie. Wij ondersteunen bedrijven bij het preventief voorkomen van gezondheidsrisico’s door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Wij zijn eigenaar van de online tool Stoffenmanager® (www.stoffenmanager.com).  Wij hebben Stoffenmanager® ontwikkeld tot een platform dat naast de online tool bestaat uit een helpdesk, trainingen, implementatieactiviteiten op locatie, coaching van bedrijven en netwerkbijeenkomsten. Uitgangspunt van onze consultancy activiteiten is goede kwaliteit en snelle service.

Nadat we onze deuren in 2014 in Amstelveen hebben geopend, zijn we gegroeid. We zijn nu met 9 medewerkers en werken met een schil van nationale en internationale partners, waaronder een IT-organisatie. Onze klanten komen niet alleen meer uit Nederland maar ook uit Europa en uit andere delen van de wereld. We zijn dan ook op alle fronten volop in beweging met als doel Cosanta nog steviger op de kaart te zetten in Nederland en in Europa. Om dit doel te bereiken breiden we onze consultancy tak uit. We zijn dan ook op zoek naar een medior arbeidshygiënist die ons huidige team komt versterken.

De functie

Bij Cosanta werken experts op het gebied van arbeidshygiëne, toxicologie, veiligheidskunde en milieuhygiëne. Wij adviseren bedrijven specifiek op het gebied van gevaarlijke stoffen, zoals het uitvoeren van de verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen, advisering over Arbo- en REACH-wetgeving, nanotechnologie, ultrafijn stof, ketencommunicatie, het uitvoeren van metingen of het inzetten van biologische monitoring etc. Onze adviseurs voeren daarnaast ook audits uit. Voor deze audits en voor de toetsing van de verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen is het van belang dat onze adviseurs gecertificeerd zijn.

Naast het uitvoeren van projecten, zijn onze adviseurs ook actief bezig met acquisitie, accountmanagement en de verdere (door)ontwikkeling van Stoffenmanager®. Om continue advisering van goede kwaliteit te verlenen, moeten adviseurs zich blijven ontwikkelen. Wij bieden je hiervoor de mogelijkheid.

Als medior arbeidshygiënist ben je onderdeel van het consultancy team. Je draait als volwaardig lid van het team mee in onze nationale en internationale activiteiten. Je hebt de vrijheid om je tijd zelf in te delen, waarbij werken vanuit kantoor of vanuit huis mogelijk is. Contact binnen en buiten de organisatie is belangrijk voor je en je hebt aandacht voor goede samenwerking met het salesteam.

Jouw verantwoordelijkheden

 • bedrijven en andere organisaties adviseren en informeren m.b.t. de implementatie van Stoffenmanager®
 • uitvoeren, begeleiden en toetsen van risico-inventarisaties en evaluaties (RI&E’s)
 • uitvoeren/begeleiden van blootstellingsonderzoek gevaarlijke stoffen
 • coachen en adviseren van Arbo- en Milieucoördinatoren/preventiemedewerkers bij bedrijven en organisaties
 • (mede) ontwikkelen en actualiseren van ons consultancy aanbod
 • Accountmanagement

Jouw profiel

Je zet je graag in als teamgenoot in een groeiende organisatie waar je een bijdrage kunt leveren aan het uitbouwen van Cosanta en de implementatie van Stoffenmanager® in bedrijven. Je gebruikt en ontwikkelt hiervoor jouw advies- en onderhandelingsvaardigheden en jouw inhoudelijke kennis. Je bent service- en klantgericht en wilt graag resultaat boeken. Daarnaast heb je een gestructureerde manier van werken. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Opleiding en ervaring

 • Relevante HBO/WO-opleiding
 • Afgeronde arbeidshygiënische opleiding
 • Certificering als kerndeskundige is een pré
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Arbeidshygiënist, waarbij het werken als adviseur een pré is
 • Klant- en resultaatgericht, teamspeler en professioneel onafhankelijk
 • Enthousiast, initiatiefrijk, overtuigingskracht en praktisch ingesteld
 • Overige talenkennis naast Nederlands en Engels is een pré
 • Bekendheid met Stoffenmanager® is een pré

Ons aanbod

Als groeiende organisatie bieden we je een kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan onze aanwezigheid in de markt. Wij vinden een goede werksfeer en onderlinge samenwerking belangrijk. Wij bieden je een fulltime aanstelling aan, in eerste instantie voor de periode van één jaar waarna een dienstverband voor onbepaalde tijd mogelijk is. Wij bieden een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden, pensioenregeling en een flexibele indeling van werkuren. Onze standplaats is Amstelveen. Per 1 februari verhuizen wij naar Schiphol-Oost.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie, dan zien we graag je sollicitatie (CV en motivatie brief) tegemoet via info@cosanta.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Henri Heussen, die je ook kunt benaderen voor aanvullende vragen, telefoon 06-1825 1720.